اتهام‌زنی متقابل مقامات آذربایجان و ارمنستان در ژنو-راهبرد معاصر
توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند اردوغان: از ثبات سوریه و حاکمیت آن بر سرزمین‌های خود حمایت می‌کنیم اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام

اتهام‌زنی متقابل مقامات آذربایجان و ارمنستان در ژنو

وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در ژنو سوئیس دیدار و درباره تنش‌های دو کشور و تلاش‌ها برای امضای معاهده صلح رایزنی کردند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۲۹۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، به دنبال میزبانی رئیس شورای اروپا از نشست 31 آگوست (9 شهریور) سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در بروکسل، وزیران خارجه باکو و ایروان روز یکشنبه (دیروز) در ژنو دیدار کردند.

وزارت خارجه ارمنستان و وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌های جداگانه روایت خودشان را از دیدار دوجانبه «آرارات میرزویان» و «جیحون بایراموف» ارائه دادند.

طبق گزارش‌ها، دیدار وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در راستای نتایج نشست سه جانبه بروکسل میان نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان، الهام علی اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و چارلز میشل رئیس شورای اروپا به منظور پیش بردن مذاکرات به منظور امضای معاهده صلح دیدار کردند.

در بیانیه وزارت خارجه ارمنستان آمده است: «آرارات میرزویان موضع طرف ارمنستانی در مورد خروج نیروهای (جمهوری) آذربایجان از خاک جمهوری ارمنستان و آزادی فوری تمامی اسرای جنگی ارمنستانی را تکرار کرد. اهمیت معرفی مکانیسم‌های بین‌المللی برای کنترل وضعیت مرزی مورد تاکید قرار گرفت».

وزارت خارجه ارمنستان همچنین خبر داد: «وزیر امور خارجه ارمنستان تاکید کرد که جنایات جنگی نیروهای مسلح (جمهوری) آذربایجان باید ارزیابی شفافی از سوی مجامع بین‌المللی قرار گیرد و عدالت در قبال جنایتکاران اجرا شود».

در بخش دیگری از این بیانیه از تبادل نظر وزرای خارجه دو کشور درباره معاهده صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان، تضمین حقوق و ضمانت‌های امنیتی برای ارمنستانی‌ها حاضر در قره‌باغ از جمله از طریق ایجاد یک مکانیسم گفت‌و‌گو تبادل نظر کردند.

در پایان بیانیه وزارت خارجه ارمنستان آمده است: «دو طرف درک متقابل درباره رفع انسداد مسیرهای حمل و نقل منطقه‌ای تحت حاکمیت و صلاحیت کشورها را به طرزی مثبت ارزیابی کردند».

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان هم بیانیه‌ای درباره دیدار جیحون بایراموف با آرارات میرزویان همتای ارمنستان او منتشر کرد.

در این بیانیه تصریح شد: «بر اهمیت تمرکز تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط بین دولتی (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان و امضای معاهده صلح در دوران پس از مناقشه از سوی وزیر بایراموف تاکید شد. در همین راستا، وزیر (بایراموف) عناصر معاهده صلح بر اساس اصول پنج گانه پیشنهادی (جمهوری) آذربایجان را در اختیار ارمنستان قرار داد».

بنا بر روایت این وزارتخانه، بایراموف با اشاره به تنش‌های اخیر مرزی دو طرف پیشنهاد داد که نشست بعدی کمیسیون‌های دوجانبه درباره تعیین حدود مرزی در ماه اکتبر برگزار شود. پیش از این باکو و ایروان موافقت کرده بودند که این نشست در ماه نوامبر برگزار شود.

به گفته وزارت خارجه باکو، جیحون بایراموف بر اهمیت خروج همه واحدهای نظامی ارمنستان از اراضی جمهوری آذربایجان، گشایش خطوط حمل و نقل و ارتباطی در مدت کوتاه بر اساس توافقات اولیه حاصل شده در کمیسیون سه جانبه تحت رهبری معاونان نخست وزیر، لزوم پیشرفت در زمینه تعیین حدود مرزی مطابق با بیانیه‌های سه جانبه امضا شده توسط سران جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه و همچنین توافقات صورت گرفته بین رهبران تاکید کرد.

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در این دیدار به مسائل انسان‌دوستانه هم تاکید کرد و روشن شدن سرنوشت نزدیک به چهار هزار شهروند آذربایجانی مفقود شده را خواستار شد. وی همچنین ادامه مین گذاری توسط طرف ارمنستانی در خاک جمهوری آذربایجان را غیرقابل قبول خواند و این کار را جنایت جنگی و نقض فاحش تعهدات ارمنستان تحت بیانیه سه جانبه باکو، ایروان و مسکو توصیف کرد.

در انتهای بیانیه وزارت خارجه جمهوری آذربایجان آمده است: «وزیر بایراموف یک بار دیگر بر تعهد (جمهوری) آذربایجان برای تضمین صلح و ثبات در منطقه و آمادگی برای امضای معاهده صلح تاکید کرد. توافق شد که گفت‌و‌گوها در این زمینه ادامه یابد»./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار